​PNL ia în calcul să depună moțiunea de cenzură în jurul datei de 23 septembrie, urmând ca săptămâna viitoare să aibă o nouă rundă de discuții cu Pro România și ALDE. După negocierile de până acum, pentru faza a doua partidele lui Tăriceanu și Ponta așteaptă de la liberali răspunsuri despre „pașii următori” unei eventuale căderi a actualului Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri seară, că a avut o primă discuție informală cu liberalii și, pe lângă textul moțiunii vrea să știe și care sunt pașii următori după o eventuală cădere a guvernului.

„Dacă nu avem un vot de încredere, evident că atunci Guvernul va cădea prin moțiune de cenzură. Pot să vă spun că am avut o primă discuție informală cu PNL, care a solicitat să se întâlnească cu noi ca și cu celelalte partide de Opoziție. Vom mai avea o discuție săptămâna viitoare, să discutăm pe marginea textului moțiunii de cenzură și de asemenea le-am transmis celor din PNL că dorim să știm și care sunt pașii următori, după căderea Guvernului, pentru că aceasta este o problemă importantă. Dăm jos un guvern ca să guvernăm mai bine”, a declarat Tăriceanu, la Digi24.

Constantin: Vom susține o majoritate din parlament, din guvern, sunt lucruri de detaliu

De asemenea, Daniel Constantin de la Pro România a declarat că „după 22 septembrie vom semna moțiunea de cenzură”, precizând că nu crede că Viorica Dăncilă va veni în Parlament și nici nu se va retrage. „Intrăm apoi în faza a doua să vedem ce punem în loc. Noi avem câteva linii pe care vrem să le implementăm într-un viitor e program de guvernare și dacă se va forma o majoritate care să țină cont de ceea ce credem noi, vom susține o majoritate din parlament, din guvern, sunt lucruri de detaliu”, a spus Daniel Constantin.

Întrebat dacă l-ar accepta pe Ludovic Orban premier, Constantin a spus că acest lucru nu s-a discutat încă, iar „varianta acceptabilă va fi cea care va rezulta din negocieri”.

Președintele PNL Ludovic Orban a afrmat că moțiunea de cenzură va fi depusă la momentul oportun și după ce textul va fi semnat de cel puțin 233 de parlamentari.

​Potrivit legii, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a Parlamentului în cel mult 5 zile de la data depunerii și se dezbate și votează după 3 zile de la data prezentării. Pentru a fi demis guvernul este nevoie ca moțiunea să fie votată de 233 de parlamentari.