Liderul PRO România îl apără pe Călin Popescu Tăriceanu și explică, pe contul său de socializare, de ce ALDE a ales să părăsească guvernarea și să colaboreze cu partidul său. Ponta spune că a stat departe de conflictul din ALDE "pentru că niște șmecheri se folosesc de numele său ca să își acopere trădările și afacerile murdare". Liderul PRO România le amintește contestatarilor din ALDE că au votat, în Delegația Permanentă, ieșirea de la guvernare, alianță cu Pro România, dar și susținerea lui Mircea Diaconu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am stat departe de acest conflict (tocmai pentru că niște șmecheri se folosesc de numele meu ca să își acopere trădările și afacerile murdare) ; trebuie totuși să restabilim câteva adevăruri:

1. Alde a luat sub 5% la Alegerile Europarlamentare tocmai pentru că a stat alături de Dragnea & Dăncilă și a susținut toate prostiile acestora (în special Ordonanta 114/2018 - cea mai antiliberală lege din România după anul 1948)

2. PSD și-a asumat public din 2018 faptul că va avea un candidat comun cu Alde și că îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu (VV Dăncila tocmai anunțase că “nu va candida”) - după care Dăncilă și gașca ei s-au răzgândit brusc și se luptă să NU lase niciun alt candidat să îi facă probleme lui Iohannis

3. Cei din Alde care vor acum alături de PSD știu foarte bine că acest lucru înseamnă practic dispariția Alde - și funcții temporare doar pentru câțiva dintre ei

Adevărul este că acest Guvern este un mort pe care toată lumea are interesul să îl mai țină în geam până după Alegerile Prezidențiale / și încă nu s-a decis cine preia puterea și “greaua moștenire”, scrie Ponta pe contul său de socializare.

Reamintim că o parte din liderii ALDE îi reproșează lui Călin Popescu Tăriceanu ieșirea de la guvernare și colaborarea cu partidul lui Victor Ponta, PRO România.