​Traian Băsescu reacționează după ce fostul său coleg de partid din PMP, Radu Cristescu, l-a acuzat că primea bani de la Securitate, publicând pe Facebook un presupus document care i-ar fi fost trimis lui Iulian Vlad, document despre care un cercetător CNSAS susține că este fals.

Traian BasescuFoto: Facebook / Traian Basescu

Fostul șef al statului scrie pe Facebook că „actorii care alimentează presa şi justiţia cu interpretări false a unor documente dar şi cu documente falsificate sunt: CNSAS – interpretări false generate de substituirea unor texte; Proaspătul şi răsplătitul Secretar de stat Radu Cristescu - publică documente false pe facebook; Trustul Intact promovează cu disperare şi interpretările incorecte ale CNSAS dar şi documentele false publicate de răsplătitul Secretar de Stat Radu Cristescu”.

„Amărâţii se fac a nu pricepe că la bordul navelor sau în porturi străine nimeni nu făcea propaganda comunistă nici măcar pe vremea lui Ceauşescu”, mai scrie Băsescu, întrebându-se dacă nu se încearcă influențarea judecătorilor care se vor pronunța în procesul său cu CNSAS.

„Oricare ar fi motivaţia, sunteţi jalnici!”, încheie fostul președinte.

Radu- Mihai Cristescu este noul secretar de stat la Ministerul Energiei, potrivit unei decizii a premierului Viorica Dăncilă publicată miercuri în Monitorul Oficial. Cristescu este un personaj controversat, fost lider al PMP și fost președinte al Agenției Domeniului Statului, funcție din care a fost demis deoarece ar fi susținut ilegal interesele familiei Voiculescu. La doar o zi de la numirea în noua funcție, Cristescu l-a atacat dur pe Traian Băsescu, fostul său șef pe linie politică.

Cristescu a publicat joi dimineață, pe pagina sa de Facebook, un presupus document adresat generalului Iulian Vlad care arată că Băsescu ar fi făcut parte dintr-o rețea operativă din Portul Constanța în care se scrie că "despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1.500 dolari SUA pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate".

Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securitații, spune că ”documentul” postat de noul secretar la Ministerul Energiei, Radu-Mihai Cristescu ce ar arătat că Traian Băsescu ar fi făcut parte dintr-o rețea operativă din Portul Constanța este un fals. ”Fals. Fals. Fals.”, scrie Hodor pe Facebook, precizând că asa-zisul document a mai fost prezentat la Antena 3.