Tocmai s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziția de procuror-șef european, a anunțat, pe Facebook, eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan. Aceștia vor discuta cu reprezentanții Consiliului Uniunii Europene pentru a decide cine va ocupa înalta funcție din cadrul UE:

Foto:

Este vorba de:

1. Monika Hohlmeier, președinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania

2. Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), S&D, Spania

3. Maite Pagazaurtundua, vicepreședintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), Renew, Spania

”Aceștia vor negocia în numele Parlamentului European cu reprezentanții Consiliului. Mandatul lor este simplu și clar: Laura Codruța Kövesi este candidatul Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef european. Este singurul candidat al Parlamentului și este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta în poziția de procuror-șef european”, afirmă europarlamentarul român.

În luna iulie a acestui an, Mureșan spunea că șefa Comisiei de control bugetar a PE, Monika Hohlmeier, este o susținătoare a lui Kovesi.