Fostul vicepreședinte al PMP, actual membru PSD, Radu Cristescu a fost numit de către premierul Viorica Dăncilă în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, potrivit unei decizii publicate, miercuri, în Monitorul Oficial, potrivit Mediafax.

Radu CristescuFoto: pmponline.ro

„În temeiul art. 29 și al art. 31 lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, prim-ministrul emite prezenta decizie. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Radu-Mihai Cristescu se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Pe 22 mai, Radu Cristescu a fost exclus din PMP, şi demis din funcţia de vicepreşedinte, în şedinţa Consiliului Executiv Naţional al partidului, de către Traian Băsescu.

Motivul excluderii a fost atacul la adresa lui Eugen Tomac, Băsescu cerându-i atunci lui Cristescu să vină cu probe pentru afirmaţiile făcute.

Pe 4 august, fostul vicepreşedinte al PMP Radu Cristescu a anunţat, pe Facebook, că a acceptat invitaţia Vioricăi Dăncilă de a se alătura PSD, un partid care se schimbă şi în a cărei schimbare crede.