Zegrean: Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară aprobare pentru remaniere / Chiar dacă miniștrii propuși mai sunt încă membri ALDE, ei nu aduc partidul cu ei la guvernare

de C.D.     HotNews.ro
Miercuri, 11 septembrie 2019, 20:14 Actualitate | Politic


Augustin Zegrean
Foto: Agerpres
Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară votul pentru remaniere, deoarece s-a schimbat compoziția politică a Guvernului. El explică, pentru HotNews.ro, că, deși miniștrii propuși de premier sunt încă membri ALDE, ei nu „aduc partidul cu ei la guvernare”, de vreme ce formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din echipa de la Palatul Victoria. „Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare”, a spus el.
 • „ALDE ca partid a plecat de la Guvernare. Nu poți să spui că au fost susținuți de ALDE, pentru că ALDE strigă pe toate cărările că nu mai susține Guvernul. Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare. Atunci nu se îndeplinește condiția prevăzută de articolul 85 referitoare la schimbarea compoziției politice a guvernului. Și președintele va putea spune iar: mergeți la Parlament, pentru că Parlamentul trebuie să vă aprobe în situația asta. Vă spuneam că ALDE trâmbițează peste tot că nu susține guvernul. Chiar dacă aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt încă membri ALDE ei nu aduc partidul cu ei la Guvernare. Dna prim-ministru trebuie să meargă la Parlament să obțină aprobare pentru această remaniere, pentru că ea presupune schimbarea compoziției politice a Guvernului”, a declarat, pentru HotNews.ro, Augustin Zegrean.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea partidului de la guvernare. Ea a susținut că a luat această decizie "pentru interesul României".

Propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei portofolii rămase vacante după ieșirea ALDE de la guvernare:
 • Grațiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului și pentru postul de vicepremier
 • Ion Cupă pentru Ministerul Energiei
 • Ștefan Băișanu - ministru pentru Relația cu Parlamentul


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


7398 vizualizari

 • -14 (28 voturi)    
  deci cu ministii ALDE in guvern... (Miercuri, 11 septembrie 2019, 20:21)

  demaGOGU [utilizator]

  ...partidul ALDE nu este la guvernare (sic)

  chercher l'erreur.
  • -14 (20 voturi)    
   exact :)) (Miercuri, 11 septembrie 2019, 21:00)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   pana acu nu semnau ministrii documentele, le semna partidul :))))
   acu nu le-ar mai semna partidul, le-ar semna niste membri :))))
   nu e ca si cum depui listele electorale, unde trebuie semnatura presedintelui de partid.
   • +12 (14 voturi)    
    In afara de .. (Miercuri, 11 septembrie 2019, 22:49)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    ...multe, foarte multe paranteze (stiu, esti inca la gradi si este ceva normal), care sunt caracterele cele mai interesante din comentariul tau, in rest .. zero.
   • +6 (6 voturi)    
    ne crezi naivi? (Joi, 12 septembrie 2019, 8:41)

    varavara [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    a fost vreun membru din din guvernele ultimilor 3 ani, indiferent psd sau alde, care sa semneze ceva de capul mlor? Au semnat cu mana lor si vointa sefilor, mai ales dracnea rahoveanul.
  • +18 (26 voturi)    
   Nu intelegi? (Miercuri, 11 septembrie 2019, 21:15)

   Radub1000 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Ministrii ALDE sunt pe persoana fizica. Trebuie sa fie propusi de ALDE si protocol de coalitie, care a fost rupt. Dar voi astia de la ciuma sunteti mai grei de cap.
  • +12 (16 voturi)    
   Ministrii aia pe care-i vezi tu .. (Miercuri, 11 septembrie 2019, 21:47)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ... nu sunt de la ALDE. Au fost, dar acum sunt suspendati din ALDE.

   Erorile sunt in capul tau si nu le vei gasi deca atunci cand o sa incepi sa nu mai votezi borfasi (sic?).
  • +10 (16 voturi)    
   Nu sunt ,,minstrii ALDE" ! (Miercuri, 11 septembrie 2019, 23:48)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Vor fi ministrii (pur teoretic) pe ,,Persoana Fizica", si nu in Cadrul Coalitiei de Guvernare Votata Oficial in Parlament in 29 ianuare 2018.
   Singura Instituite Oficiala care poate Reactiva acel Act de Alianta al Coalitiei din ianuarie 2018 este Conducerea Partidului ALDE (adica grupul Tariceanu) printr-o Noua Declaratie Politica / Scrisoare trimisa Institutiilor de Stat.
   ,,Ruperea Coalitiei" este simbolizata Oficial de Demisia celor 3 ministrii ALDE de acum 2 saptamani.
   Simultan Tariceanu, in aceasi zi (27 august 2019) in calitate de Sef de Partid, a facut O DECLARATIE POLITICA (cu martori + televiziuni etc) catre Iohannis cu privire la Articolul din Constitutie care indica ce trebuie facut la Schimbarea Orientarii Politice a Guvernului.
   (Art. 85)
   Deci Iohannis, daca merge cu aceasta Declaratie Politica a lui Tariceanu in Justitie, poate sustine in fata oricarui For de Judecata / Parlament etc. ca a Constatat Oficial ,,Schimbarea Orientarii Politice a Guvernului". Adica nici nu mai e nevoie de ,,Scrisorile lui Tariceanu".
   Dar ,,Scrisorile Oficiale a lui Tariceanu" intaresc Argumentul Juridic al Iesirii de la Guvernare a ALDE, deci nu strica sa fie in plus aceste scrisori pentu un eventual Tribunal / Acuzarea Presedintelui etc.
   • -4 (4 voturi)    
    Ai nu zău!? Au carnet valabil A.L.D.E.!? Au. (Joi, 12 septembrie 2019, 9:27)

    Raoke [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    Păi dacă sunt membrii A.L.D.E. înseamnă că A.L.D.E. este la guvernare. Trebuie excluși din A.L.D.E. oficial și atunci este altă daravelă.
    • +1 (5 voturi)    
     Ba nu (Joi, 12 septembrie 2019, 10:52)

     Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

     Chiar si in cazul in care ar fi in Acte inca ,,Membru ALDE" aceste persoane nu pot intra in ,,Guvernul Dancila Investit Oficial la 29 ianuarie 2018" ca ,,membrii ALDE".
     Pot sa intre ca ,,Persoane Fizice" ineventual.
     Subliniez ca Tariceanu, in acea zi (27 august 2019) in calitate de Sef de Partid, a facut
     O DECLARATIE POLITICA (cu martori + televiziuni etc) si care duce la Situatia Juridica in care orice ,,membru " ALDE care ,,Contra Aprobarii Partidului" intra in Guvernul Dancila acutal sa nu o poata face in numele Partidului ALDE.
     Deci teoretic Iohannis e acoperit Juridic.
     Dancila nu are decat sa-l cheme in Perlament pe Iohannis pentu Suspendare. Iar Iohannis va citii in Plenul Parlamentului toate aceste Argumente Juridice. Atunci o sa vedem daca Parlamentul va lua Decizia de Suspendare. Deci, Dancila nu scapa de necesitate de a se duce in Parlament ! : fie pentru Aprobarea Remanierii, fie pentru Suspendarea lui Iohannis.
     • -3 (3 voturi)    
      Înseamnă că tu nu știi la ce-i bun un act! (Joi, 12 septembrie 2019, 11:54)

      Raoke [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

      Ce este scris în acte contează, nu ce interpretează unul ca tine sau ca mai știu eu cine. Sunt ținuți cu forța în A.L.D.E. ca acele acte să nu mai fie valabile? Nu. Au fost forțați, au semnat împotriva voinței lor adeziunea la A.L.D.E.!? Nu.
      Acum despre Târticeanu. El are dreptul în permanență, ca șef de partid, să ia orice hotărîre? Nu sunt aspecte în care să fie nevoie de o întrunire a unor membri desemnați sau a tuturor membrilor? Păi dacă s-a luat o astfel de hotărîre și unii au trădat, nu-i vina ciumei pizidiste că a profitat de situație, recte trădarea acelor șobolani. Cum s-a „format” A.L.D.E.-ul? Soarta-i curviștină uneori. Vorba sasului: ghinon.
      • -1 (5 voturi)    
       Nu e asa. (Joi, 12 septembrie 2019, 12:10)

       Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

       o ,,Declaratie Politica " este un Act in Sine, valabil in orice Tribunal. Desigur ca este bine sa fie intarita prin Hartii Oficiale etc.
       Iti spun eu, ca atunci cand Voda Tepes trecea pe cal printr-un
       sat / targ etc si zicea o Hotarare Verbala de fata cu toata lumea martora, atunci acea Hotarare Verbala era o ,,Declaratie Politica" si avea Valoare Juridica. Unii probabil credeau ca Tepes glumeste si apoi a inceput sa le cam ,,doara fundul". Totul in mod Legal, desigur.
       • -5 (5 voturi)    
        Deci, conform logicii tale,ce zice (Joi, 12 septembrie 2019, 12:42)

        Raoke [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

        pavianul este cu valoare de lege. Nasol cu logica asta a ta. Bine că s-au inventat scrisul și hârtia. Chiar, „Codul lui Hammurabi” de ce-a trebuit să fie bătut/scris pe stele de piatră? Ca să fie oficial și la fel în toate provinciile imperiului, nu-i așa. Oare de ce? De ce-o fi inventat umanitatea înscrisul oficial? de ce nu se mulțumeau babilonienii cu o „Hotarare Verbala” de-a lui Hammurabi?
        • -1 (5 voturi)    
         In Armata Ordinele (Joi, 12 septembrie 2019, 13:32)

         Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

         se dau in multe situatii Verbal. De aia are ofiterul pistol.
         Cand foloseste pistolul (In 90% din cazuri) este contra subordonatilor care nu executa ,,Ordinele Verbale" in caz de Razboi.
         Deci ,,Hotararile Verbale" sunt foarte importante.
         Si perfect Legale Juridic la Tribunalul Militar.
         Nu scrie nicaierei in Constitutie ca Declaratia Politica a lui Tariceanu, zisa Verbal, este valabila ,,doar pe timp de Razboi". Cred ca este valabila Juridic si pe timp de Pace.

         Faci o confuzie cu ,,Codul lui Hammurabi” .
         ,,Codul lui Hammurabi” se citeste cu ochii de pe Stela de Piatra, iar judecatorul / regele poate lua decizia de pedeapsa si executie in Mod Verbal, cu martori !. Daca Regele /Judecatorul vroia sa dea Decizia si in Scris este doar suplimentar pentru Arhivare / Intarire Juridica.
         • -5 (5 voturi)    
          Îmi cenzurează răspunsul. (Joi, 12 septembrie 2019, 15:59)

          Raoke [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

          Sunt colegi acoperiți de-ai tăi prin redacție?
          • +1 (3 voturi)    
           nu-ti (Joi, 12 septembrie 2019, 16:31)

           nahir [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

           mai da importanta.
           Esti prea prost sau crezi ca vei prea bine platit pentru ineptiile pe care le-ai sustinut.
           Toata admiratia pentru @Rahan5 ca a incercat sa-ti deschida capul, daca daca nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
           vasilica ta trebuie sa se duca in palavrament, dar ii tataie curul, asta e adevaru. Un esec in Parlament o va scoate complet din cursa la Cotroceni.
           • -3 (3 voturi)    
            Rahan este un savant față de tine. (Joi, 12 septembrie 2019, 16:55)

            Raoke [utilizator] i-a raspuns lui nahir

            Și pe acoperitul ăla nu-l poți suspecta de prea multă inteligență....
  • +5 (5 voturi)    
   Cu sau fara (Joi, 12 septembrie 2019, 8:35)

   varavara [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   alde, guvernul psd tot un guvern de incapabili analfabeti si hoti ramane.
 • +11 (13 voturi)    
  mda (Miercuri, 11 septembrie 2019, 21:15)

  g01an [utilizator]

  era de asteptat, dar la cate gauri are Constitutia mai bine sa fii sigur decat sa presupui ca sunt acoperite toate situatiile posibile.

  dar oricum nu cred ca asta era mutarea lor, prin aceste numiri nu voiau sa fenteze votul in Parlament, ci sa-si mentina cumva majoritatea, tinand de partea lor cat mai multi aldisti si impiedicand orice alte manevre necesare pana la legislativele la termen. ramane de vazut, momentan este clar ca in Senat nu exista inca o rasturnare de situatii.
 • +12 (12 voturi)    
  lupta acerba pentru putere (Miercuri, 11 septembrie 2019, 23:38)

  Dizidentul [utilizator]

  din zilele astea poate spala sistemul de toti cameleonii care se numesc mari politicieni si poate vor fi aruncati la groapa de gunoi pentru ca sint o mare rusine a Romaniei. Nu exista decit in Romania ca un partid sa rupa coalitia guvernamentala ministrii demisioneaza si dupa doua saptamini, sa revina fara mandat si fara aprobare de la partid tot pe loc de ministru.
 • -10 (14 voturi)    
  Mos Zegrean s-a sucit. De ce oare? (Joi, 12 septembrie 2019, 0:45)

  Intermezzo [utilizator]

  Nu mai departe de citeva zile sustinea ca Iohannis este obligat sa accepte ministrii interimari in termen de 45 de zile. Da, el, Zegrean! Cam banuim ce s-a intimplat: s-a trezit Basescu din betie si l-a certat cu urmatoarele cuvinte: " ba, n-ai priceput ce trebuia sa scrii. Sclerozatule! "
 • +4 (6 voturi)    
  Romanii ar trebui sa muture aceasta clasa politica (Joi, 12 septembrie 2019, 4:26)

  Coco Whistle [utilizator]

  Si sa inteleaga ca viitorul suna sumbru altfel.
  • -3 (3 voturi)    
   Corecție: s-o lapideze. (Joi, 12 septembrie 2019, 14:19)

   Raoke [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Altfel, cei ce vor urma le vor copia comportamentul.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by