Călin Popescu Tăriceanu a acuzat, marți, că PSD vrea să aplice o lovitură sub centură pentru ALDE cu privire la propunerea lui Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, în contextul în care formațiunea îl va propune pe Ion Popa, iar ”regulamentul spune clar că fiecare grup poate să facă o singură propunere”. De asemenea, Tăriceanu a avertizat că Meleșcanu, dacă acceptă nominalizarea, își asumă niște consecințe, respectiv excluderea din partid.

Tăriceanu si MelescanuFoto: AGERPRES

”Este o lovitură sub centură pe care vrea să o aplice ALDE, decizia este luată în ALDE, va avea o propunere pentru Ion Popa, regulamentul spune clar că fiecare grup poate să facă o singură propunere. Ca atare, ne vom trezi în situația nefirească de a avea două propuneri pentru funcția de președinte. Singura propunere validă este cea făcută de ALDE. Este o hotărâre pe care noi am luat-o, este o obligație pentru toți colegii să respecte hotărârile partidului”, a declarat Tăriceanu, care a spus că așteaptă rezultatul votului, dar este convins că ”colegii își vor respecta onoarea”.

Tăriceanu a mai spus că dacă Meleșcanu așteaptă să fie nominalizat drept candidat din partea PSD, acesta intră sub incidența hotărârii luate de ALDE, respectiv să ”își asume niște consecințe”. ”Celor care fac așa ceva se aplică ultima hotărâre, se convoacă Biroul Permanent (...), se constată încălcarea prevederilor. Nu se produce instantaneu”, a mai spus Tăriceanu.

Despre ideea ca Meleșcanu să accepte nominalizarea, dar să nu își dea demisia din ALDE și să se autosuspende, rămânând senator afiliat, Tăriceanu a zis că ”nu știe care este misterul acestei formule, numai el poate să o înțeleagă”.

Citește și: