Rovana Plumb spune, într-o primă reacție la anunțul oficial al nominalizării pentru postul de comisar european, că are convingerea că echipa din care ar urma să facă parte va avea puterea de a face față provocărilor viitoare ale Uniunii Europene.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este o nominalizare care mă onorează și responsabilizează în egală măsură. Ca om politic și cetățean care face parte din generația care a lucrat și lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcție europeană. Îi mulțumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susținerea acordată. Îi mulțumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat. Doresc sa îi mulțumesc doamnei Președinte-ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, se arată într-o declarație de presă a eurodeputatului.

Ursula von der Leyen a anunțat lista completă a comisarilor europeni acceptați, iar Rovana Plumb apare printre aceștia. Deocamdată au fost anunțate doar numele comisarilor europeni desemnați din fiecare țară, fără a fi menționate și portofoliile. Un anunț în acest sens ar urma să fie făcut marți.