​Europarlamentarii USR-PLUS se opun numirii Rovanei Plumb în Comisia Europeană, susținând că aceasta nu corespunde criteriilor de integritate și și nu are un parcurs profesional care să o recomande pentru o asemenea poziție, se arată într-un comunicat al Alianței.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care și grupul Renew Europe (a treia forță politică în PE) iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului european. Abia acest lucru va fi dăunător României, nu criticile întemeiate prin care s-au exprimat îngrijorări cu privire la integritatea și competența candidatei propuse de Guvernul României”, se arată în comunicat.

Potrivit europarlamentarilor USR-PLUS, Rovana Plumb a avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și anti justiție și l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție, a fost cercetată în dosarul Belina, însă Parlamentul s-a opus urmăririi sale penale.

Ursula von der Leyen a anunțat lista completă a comisarilor europeni acceptați, iar Rovana Plumb apare printre aceștia. Deocamdată au fost anunțate doar numele comisarilor europeni desemnați din fiecare țară, fără a fi menționate și portofoliile. Un anunț în acest sens ar urma să fie făcut marți.