Vicepreședintele ALDE Marian Cucșa a declarat că a votat împotriva alianței cu Pro România, precizând că a fost de acord cu ieșirea ALDE de la guvernare, însă decizia susținerii candidatului independent la prezidențiale Mircea Diaconu a fost luată fără o analiză internă, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ținând cont de nenumăratele informații și semne de întrebare apărute în ultima perioadă, vreau să aduc câteva lămuriri în ceea ce privește activitatea mea politică și întrebările la care, în tot acest timp, am căutat și eu un răspuns... Ca membru fondator al ALDE Timiș, că deputat, și președinte de filială, în calitate de vicepreședinte ALDE, mi-am manifestat în această perioadă, în forurile de conducere, preocuparea pentru viitorul partidului! Am adresat și eu la rândul meu diverse întrebări la care nu am primit răspunsuri...”, a scris Marian Cucșa, joi pe Facebook.

Acesta a adăugat că a aflat de pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu despre alianța electorală cu Pro România și posibilitatea formării și a unei alianțe politice și probabil fuziune a celor două partide.

„Vreau să punctez însă câteva aspecte esențiale:

- am fost printre primii care au cerut ca ALDE să iasă de la guvernare, de lângă PSD, pentru a avea candidat propriu la prezidențiale-în persoana domnului Tăriceanu, și de a merge mai departe pe picioarele noastre spre redefinirea ALDE că partid liberal!

- acum suntem în situația în care am ieșit de la guvernare, nu avem candidat, susținem un independent la alegerile prezidențiale (decizie luată fără o analiză internă, dacă există posibilitatea «creșterii» unui alt candidat din rândurile membrilor ALDE, în perspectivă dezvoltării partidului), am făcut o alianță electorală cu Pro România și urmează o alianță politică și probabil fuziunea (lucruri aflate de pe facebook, de pe pagină Domnului Tăriceanu)”, a completat deputatul ALDE.

Viceliderul grupului deputaților ALDE precizează că deciziile au fost luate în partid de doar patru-cinci persoane și au fost aduse spre validare în forurile partidului, iar hotărârile au fost complet greșite și lipsite de respect față de colegii formațiunii.

„Consider că deciziile ALDE din ultima perioadă, luate de 4-5 persoane și aduse doar spre validare forurilor de conducere, sunt unele total greșite și lipsite de respect față de colegi. Ele s-au născut peste noapte, fără o analiză și o proiecție despre ce insemana viitorul liberalismului în România! De ce e mai frecventabil Pro România decât PSD? Când știm cine e Victor Ponta, că de fapt, e tot un PSD-ist plecat supărat de acasă!”, a mai scris Cucșa.

El a mai spus că nu va susține niciun fel de altă asociere cu Pro România, subliniind că trebuie făcută o analiză internă, iar ALDE să nu mai caute vinovații în exterior.

„Am votat împotriva alianței electorale cu Pro România și nu voi susține nici o altă asociere cu formațiune lui Victor Ponta. Îmi doresc ca proiectul liberal ale cărei baze le-am pus în 2014, în care atât eu cât și foarte mulți colegi am investit energie, resurse și suflet, să reînvie și să se sprijine pe picioare stabile și sănătoase! Dacă în 2016, atât la alegerile locale cât și la alegerile parlamentare, am reușit să ne atingem obiectivele fără a avea nici jumătate din organizațiile și puterea de acum, cu siguranță vom putea și pe viitor! Important e să ne dorim și să nu mai căutăm vinovați externi și să facem o analiză internă cu decizii importante, bazate pe proiecte și idei energice și inovatoare, cu o echipă motivată!”, a explicat Marian Cucșa.

Deputatul ALDE le propune colegilor de partid să spună ce gândesc și să fie ei înșiși.

„Dragi colegi, vă propun să avem curajul să fim Noi Înșine! Să spunem ce gândim, să avem conștiința de șine și să ne implicăm acum pentru viitorul copiilor noștri, nu doar pentru viitorul imediat!”, a conchis Cucșa.

Reacția vine după ce ALDE a decis ieșirea de la guvernare și formarea unei alianțe cu Pro România pentru susținerea candidatului independent Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din noiembrie.