Turul doi al prezidențialelor nu ar avea nicio miză dacă opțiunile de vot ar fi Dan Barna (USR-PLUS) și Klaus Iohannis (PNL) - „între persoane trase la indigo nu văd interesul dezbaterii” - e de părere Toader Paleologu, candidatul la prezidențiale din partea PMP, invitat la interviurile HotNews.ro. Paleologu nu-l vede pe Barna intrat în cel de-al doilea scrutin, dar nici despre Klaus Iohannis nu are certitudinea că ar intra în joc. „Procentele lui Iohannis se vor topi precum untul la soare”, spune Paleologu.

Cu cine ar vota Paleologu intre Barna si IohannisFoto: Hotnews

---

HotNews.ro: Îl vedeți pe Dan Barna în turul doi cu Klaus Iohannis?

Toader Paleologu: Sub nicio formă, nu. Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Nici de Iohannis nu sunt sigur că va intra în turul doi pentru că e genul de candidat care pornește cu convingerea că totul e aranjat, că jocurile sunt făcute și s-ar putea să se trezească pe locul trei.

HotNews.ro: Atunci pe cine vedeți în turul doi?

Toader Paleologu: Pe mine cu un candidat din partea stângii. Haideți să gândim rațional, dreapta în turul întâi va avea maxim 54% și sunt trei candidați pe dreapta: Iohannis, Barna și cu mine. 54% împărțiți la trei, vă spun de pe acum că lupta se va da între 18 și 22%. Procentele lui Iohannis se vor topi precum untul la soare. El e atât de convins că e gata ales încât nu va participa la dezbateri, va trata cu dispreț pe ceilalți candidați.

HotNews.ro: Într-un tur doi, între Dan Barna și Klaus Iohannis, pe cine ați vota?

Toader Paleologu: Nu cred că se va întâmpla acest lucru, e o situație în care nu mai e nici un interes să te duci la vot. Iohannis - Barna e la fel, e absolut neinteresant.

HotNews.ro: Nu veți merge la vot?

Toader Paleologu:În situația Barna-Iohannis? De ce? Am treabă mai bună de făcut, citești o carte, te duci la pescuit... Sunt la fel. Între persoane trase la indigo nu văd interesul dezbaterii.

HotNews.ro: Chiar le spuneți, în turul doi, electoratului dvs și a unei părți din electoratul de dreapta să nu meargă la vot?

Toader Paleologu: Eu nu pot să spun... Nu cred în recomandările de genul ăsta. Cel care a primit votul nu este proprietarul votului. (...) Vă spun sincer, între Barna și Iohannis nu e nicio diferență, nici o miză.

(...)

HotNews.ro: Peleologu președinte - pe cine și-ar dori premier?

Toader Paleologu: Va trebui de văzut care e situația din Parlament. Unul dintre oamenii pe care îi am în vedere e Cioloș, dar nu pentru că ar fi un om nou, ci tocmai pentru că e un om vechi. O altă variantă este președintele PNL (n.r. Ludovic Orban). Astea sunt variante de lucru.

Dar eu nu cred că este în regulă să spui dinainte pe cine vei pune prim-ministru. E o șmecherie care nu ține cont de Constituție.

HotNews.ro: Cu domnul Barna ați fi de acord ca premier dacă ar fi propus?

Toader Paleologu: Nu prea cred că este potrivit. Cred că e bun ca ministru al Fondurilor Europene, acolo l-aș vedea și fără nicio ezitare l-aș numi în acea funcție. Trebuie ceva mai mult pentru funcția de prim-ministru și Cioloș are experiența necesară.

---

Citește integral declarațiile transmise live-text de HotNews.ro: