Victor Ponta îi răspunde Vioricăi Dăncilă care l-a somat să prezinte dovezi privind acuzațiile că ar fi cumpărat sprijinul unor parlamentari oferindu-i link-uri către definițiile din DEX privind ironia și prostia. În context, liderul Pro România o compară pe Dăncilă cu tovarășa Elena Ceaușescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În Decembrie 1989 tovarășa Elena Ceușescu (zisă și “Coana Leana”) strigă la toată lumea “DOVADĂ - DOVADĂ”! În Septembrie 2019 tovarășa Viorica Vasilică Dancila (zisă și “Vio din Videle”) strigă tot la fel “DOVADĂ” ! Aș putea să îi spui glumă cu “ce zic eu și ce înțelege ea”\uD83D\uDE02 / dar îmi mai face o plângere penală! Pot însă să prezint dovadă - definiția din DEX a ironiei : https://dexonline.ro/definiție/ironie (sunt sigur că s-a predat și la Școală din Videle dar “Vio” a chiulit de la lecție că o chemase Liviu în curte) Pot să o ajut și cu o altă definiție, tot din DEX : https://dexonline.ro/definiție/prostie”, a recaționat Ponta pe Facebook.

El mai spune, parafrazând o celebră afirmație a lui Traian Băsescu, că succesiunea lui Dăncilă în fruntea PSD după epoca Liviu Dragnea este un ”blestem„ pentru partid.

”Dincolo însă de ironie - ce blestem pe România și pe social democrație să sară din “lacul Liviu” în “puțul Viorica”!!!”, a comentat el.

Viorica Dăncilă îl somează pe Victor Ponta să aducă probe prin care să susțină afirmațiile potrivit cărora premierul ar fi cumpărat parlamentari, precizând că în caz contrar va depune plângere penală împotriva liderului Pro România.

„Închidem această zi cu un alt agitator al scenei politice. Am văzut astăzi în Victor Ponta un om disperat, iresponsabil și lipsit de credibilitate. Am văzut un om care, pentru a-și atinge scopul personal, e în stare să mintă, să acuze fără să prezinte dovezi, să calce și pe cadavre. Nu toți oamenii sunt de vânzare și asta nu înțelege Ponta. Nu toți așteaptă recompense pentru a vedea calea corectă. Aceasta nu e abordarea mea și, în mod cert, nu este modul meu de a face lucruri”, a scris Viorica Dăncilă, miercuri, pe Facebook.

Șeful Executivului a adăugat că declarațiile lui Victor Ponta sunt de o gravitate extremă și pot aduce prejudicii de imagine pe plan intern și extern.

„Victor Ponta a atacat astăzi Prim-ministrul țării cu acuzații neprobate și l-a amenințat cu mascații. Aceste declarații sunt de o gravitate extremă care pot avea repercusiuni serioase și pot induce prejudicii de imagine atât în plan intern, cât și în plan extern. Dacă Victor Ponta mai vrea să aibă vreo fărâmă de credibilitate în fața oamenilor, este dator să aducă probe. Îl somez să prezinte public dovezi pentru toate aceste acuzații. În caz contrar, voi depune plângere penală împotriva domnului Ponta pentru atac la Prim-ministrul României”, a conchis Dăncilă.

Reacția premierului vine după ce Victor Ponta a declarat, într-o conferință de presă susținută miercuri la Parlament, că Viorica Dăncilă a cumpărat parlamentari cu sume de „100.000, 200.000”, fără a preciza dacă euro sau lei și că va aduce dovezi în acest sens.