Traian Băsescu îl critică dur pe Teodor Meleșcanu, pe care PSD îl susține la șefia Senatului în locul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Traian BasescuFoto: Hotnews

„Este cea mai mizerabilă propunere care se putea face, e ca și cum ai pune un rățoi, o curcă în fruntea Senatului. Meleșcanu este un gaga. (...) Meleșcanu ar fi cea mai mare rușine a clasei politice dacă va fi proptit în fruntea Senatului”, a spus Băsescu, într-o intervenție la Digi 24.

Fostul președinte a mai comentat că fostul ministru de Externe este „un aspirator de funcții”.

Fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu este susținut de grupul parlamentar al PSD pentru funcția de președinte al Senatului. Anunțul a fost făcut atât de premierul Viorica Dăncilă, la finalul întrunirii senatorilor social-democrați, cât și de Meleșcanu, care a precizat că nu a avut o discuție în acest sens cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebată dacă Teodor Meleșcanu a fost consultat, Viorica Dăncilă a răspuns: "Vă dați seama că ne-am consultat și cu dânsul”.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a avut aseară o discuție cu Teodor Meleșcanu însă acesta nu i-a spus nimic despre intenția de a candida la șefia Senatului.