Pro România şi ALDE au depus, duminică, la Biroul Electoral Central, protocolul de constituire a Alianţei electorale dintre cele două partide pentru susţinerea candidatului independent Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Protocolul a fost depus de cei doi copreşedinţi ai Alianţei, Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu. "Astăzi am depus protocolul Alianţei la Biroul Electoral Central. (...) Ambele partide au înţeles foarte clar că este un moment în care politica dacă mai doreşte să fie acceptată şi respectată de cetăţeni, trebuie să se schimbe fundamental. Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu este uşor în politica românească plină de oameni fără principii, dar cu foarte multe orgolii, care îşi anexează interesele personale, de grup sau ale partidelor la aceste orgolii şi le promovează ca fiind soluţiile pentru cetăţean, funcţiile pentru o ţară. Din păcate, eu, traversând această viaţă politică aproape 20 de ani, pot să vă spun foarte sincer că am ajuns la o concluzie la care au ajuns şi cetăţenii: politica s-a îndepărtat de oameni", a afirmat Norica Nicolai, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu va fi "un om căruia să-i pese de toţi". "Din păcate, ani de zile preşedinţii şi-au servit propriile interese, domnul Iohannis şi alţii, au servit interesele de partid şi de grup. Sunt convinsă că Mircea Diaconu va rămâne, dacă va ajunge preşedintele României, un om căruia să-i pese de toţi pentru că sunt apropiată de Mircea şi îl cunosc. De ani de zile a rămas acelaşi, este un om simplu, umblă ca acum 20 de ani, vorbeşte ca acum 20 de ani, nimic nu s-a schimbat în atitudinea lui", a mai susținut Norica Nicolai.

Pe de altă parte, întrebat în legătură cu strângerea semnăturilor pentru candidatura lui Mircea Diaconu, Sorin Cîmpeanu a spus că sunt desemnate la nivelul fiecăruia dintre cele două partide echipe de campanie şi îi vor fi asigurate lui Diaconu suport tehnic şi logistic, inclusiv pentru strângerea semnăturilor.

Miercuri, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat că a semnat un protocol de colaborare, "un document tehnic", prin care Pro România şi ALDE susţin "candidatura independentă" a actorului Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale, urmând ca această campanie să fie condusă de reprezentanţii celor două partide, Norica Nicolai (ALDE) şi Sorin Câmpeanu (Pro România).