Premierul Viorica Dăncilă nu crede că o moțiune de cenzură va trece de votul Parlamentului, spunând că în Legislativ sunt "oameni de bună credință" care văd că nu există altă alternativă. Aceasta a spus că în cazul în care Guvernul va cădea, PSD se va "bate" din opoziție, relatează Mediafax.

DancilaFoto: Captura video

"Nu o să plecăm de la guvernare. Unii, care ne dau acum lecții, și-au dat demisia la prima adiere de vânt. Eu nu o să-mi dau demisia. Dacă în Parlamentul României se va depune moțiune și această moțiune va trece, cu toate că eu nu cred, atunci este normal să respecți votul din Parlamentul României. Dar ne vom bate din opoziție în această situație", a declarat, duminică, liderul PSD Viorica Dăncilă la întâlnirea cu pensionarii social-democrați.

Aceasta a mai afirmat că un Guvern cu program politic nu poate fi înlocuit cu "nimic" iar atacurile la adversar nu țin locul programului de guvernare.

"Credința mea este că moțiunea nu va trece, că sunt în Parlament oameni de bună credință care văd că nu există altă alternativă, că așa cum spunea Mihai (Fifor-n.red.) nu putem înlocui un Guvern cu un program politic cu nimic, că atacurile la adversar nu țin locul unui program de guvernare", a spus Dăncilă.

Premierul a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul ședinței Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbește să meargă în Parlament și că PSD nu va pleca de la guvernare, ci opoziția trebuie să demonstreze că poate strânge semnături pentru moțiune.

PNL a anunțat că strânge semnăturile necesare pentru inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. Ludovic Orban a declarat că după moțiunea de cenzură, PNL va încerca să provoace alegerile anticipate, indiferent dacă va exista un guvern tranzitoriu sau nu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executiv nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.