Președintele PNL Ludovic Orban a avut o întrevedere cu liderii blocului ACUM la Chișinău, inclusiv cu Andrei Năstase, copreședinte al formațiunii. Orban a declarat că a făcut o analiză a posibilităților de adâncire a cooperării dintre cele două formațiuni politice la nivelul administrației locale, relatează Mediafax.

Ludovic Orban în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

"Am ales această zi simbolică, ziua în care sărbătorim Limba Română, să fie ziua revederii noastre. Ne-am revăzut într-un moment important, într-un moment în care partenerii noștri din Blocul ACUM se găsesc la guvernare, într-un proces amplu de democratizare a Republicii Moldova, într-un proces amplu de reluare a parcursului european și într-un proces amplu de reformare a statului, astfel încât instituțiile statului să redevină instrumente prin care este servit interesul general al cetățenilor", a spus Ludovic Orban sâmbătă la Chișinău.

Orban a declarat că s-a bucurat de întâlnirea cu Andrei Năstase, considerat de președintele PNL "adevăratul primar al Chișinăului".

De asemenea, Ludovic Orban a luat act de solicitarea blocului ACUM ca primarii PNL să sprijine proiecte de dezvoltare a comunităților locale din Republica Moldova.

"Am discutat și de perspectiva viitoarelor alegeri, atât alegerile locale, care urmează să aibă loc în Republica Moldova, de asemenea, alegerile prezidențiale, care se vor desfășura în România și de asemenea, am făcut o analiză a posibilităților de adâncire a cooperării, deocamdată la nivelul administrației locale și am luat act de solicitarea expresă a partenerilor noștri, ca toți primarii noștri, toți primarii Partidului Național Liberal, care sunt oameni gospodari, oameni întreprinzători, să intensifice procesul de înfrățire cu administrațiile locale din Republica Moldova și nu numai să semneze acte de înfrățire, ci și să sprijine proiecte concrete de dezvoltare a comunităților locale din Republica Moldova", a afirmat Orban.