Viorel Cataramă a fost votat, sâmbătă, în unanimitate, candidat al Dreptei Liberale (DL) la președinție de către delegații prezenți la Congresul partidului desfășurat la Botoșani, relatează Mediafax.

Viorel CataramaFoto: AGERPRES

Viorel Cataramă a declarat că România a avut ghinionul să aibă după 1989 persoane care au vrut să schimbe comunismul cu socialismul cu față umană și care au redirecționat România începând cu 1990 și până în prezent spre socialism. „Toate forțele politice din 1990 au fost socialiste sau neomarxiste, au dus o politică socialistă care înseamnă să îți umfli statul până pleznește, cu angajați la stat, să îi îndopi cu privilegii, salarii, ajutoare sociale, pensii speciale. Toate guvernele au făcut la fel, iar România a ajuns să aibă 30% din personalul care muncește angajat la stat. România este țara paradoxului absolut în lume, clasa de mijloc fiind reprezentată de membrii aristocrației bugetare, angajați la stat, iar cei care ar trebui să reprezinte clasa de mijloc, cei din sectorul privat, au salarii mai mici decât cei de la stat. România se scufundă fără un sector privat puternic”, a spus Cataramă.

Acesta a susținut că, în România, președintele poate implementa un program având la dispoziție CSAT unde se pot lua decizii obligatorii pentru toată lumea și a promis că, dacă va ajunge la Cotroceni, va convoca CSAT pentru a stabili 6 direcții de strategie de securitate națională, prima fiind siguranța cetățeanului și lupta împotriva crimei organizate și corupției, nivelul de trai, sprijinirea exporturilor și diminurea importurilor, diminuarea angajaților din sectorul public, apoi învățământul, sănătatea, Diaspora și relația cu vecinii din flancul Nord-Estic.

În cadrul Congresului Dreptei Liberale se mai alege președintele partidului, candidat fiind Viorel Cataramă, prim-vicepreședinții, printre care și Adina Alberts, soția liderului formațiunii, vicepreședinții partidului și se va adopta Programul Politic al DL.