Liderul USR, Dan Barna, spune că susține parlamentar orice structură de guvern non-PSD care are ca obiectiv alegerile anticipate. În același timp, el a reafirmat că alianța USR-PLUS este dispusă să își asume guvernarea atunci câna va exista o majoritate în Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Vom susține parlamentar - vom discuta în zilele următoare ce variante se pot realiza - orice structură de guvern non-PSD care are ca obiectiv alegerile anticipate”, a spus vineri, într-o conferință de presă, Dan Barna.

Potrivit acestuia, România are nevoie de reforme structurale reale care nu pot fi făcute cu oamenii care „au fost alături de PSD”. „Miza este să avem un parlament cu majoritate cu care să începem să reparăm România. (...) O guvernare cu domnul Tăriceanu, cu domnul Ponta nu poate fi decât o guvernare care să organizeze alegerile anticipate, o guvernare pe care o susținem parlamentar”, a adăugat liderul USR, citat de Mediafax.

Alegerile anticipate ar putea fi organizate, eventual, după scrutinul prezidențial în condițiile în care Constituția precizează clar la art 89, alin 3, că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele șase luni de mandat prezidențial.