Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" de la Mediafax, că i-a propus premierului Viorica Dăncilă, luni dimineața, înainte de a anunța oficial retragerea de la guvernare a ALDE, să plece împreună de la Palatul Victoria.

Tăriceanu și DăncilăFoto: AGERPRES

"Sentimentul dânsei este că lucrurile merg bine. Doamna Dăncilă mi-a spus lucrurile merg bine. Prima opțiune nu a fost să cedez. Doamna Dăncilă a spus că s-a dus în țară și a fost întâmpinată cu căldură. Eu mă duc personal fără SPP, fără nimic și e ușor să vezi reacțiile oamenilor", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a relatat discuția de luni dimineața cu Viorica Dăncilă, când i-a propus să demisioneze împreună.

"Când m-am văzut luni dimineață cu doamna Dăncilă i-am spus – gândiți-vă că o soluție mai bună ar fi să plecăm împreună, pentru că nu veți reuși în felul acesta să vă opuneți valului. Analiza mea e la polul opus. I-am spus luni dimineața, <>, ca să nu aveți impresia că retragerea e pe baza unei supărări. A rămas surprinsă", a mai spus liderul ALDE.

Tăriceanu este de părere că Viorica Dăncilă nu a crezut că ALDE va pleca de la guvernare, probabil fiind sfătuită că un partid nu renunță la posturi și nici liderul ALDE la șefia Senatului.