Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat joi că Guvernul trebuie să se prezinte în fața Parlamentului pentru un vot de încredere, după ieșirea ALDE de la guvernare, dar se arată optimistă în privința rezultatului acestui vot.

Viorica DăncilăFoto: Guvernul Romaniei

„Noi trebuie să venim cu un vot de încredere indiferent dacă opoziția depune sau nu moțiune de cenzură”, a spus premierul, la Argeș.

În cazul în care votul de încredere este negativ, „Guvernul rămâne la forma iniţială şi venim cu o altă formulă”, a precizat Viorica Dăncilă, care a subliniat că executivul pleacă doar în cazul unei moțiuni de cenzură care trece de vot.

Întrebată cum va trece Guvernul de un astfel de vot, având în vedere că îi lipsesc 29 de parlamentari pentru o majoritate, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu aș fi așa sigură că ne lipsesc 29 de voturi”.

„O să negociem astfel încât să putem merge mai departe”, a continuat ea, subliniind că nu ia în calcul „ieșirea de la guvernare”.

Chestionată dacă are în vedere o colaborare cu partidul lui Victor Ponta, Viorica Dăncilă a declarat: „Noi nu mai ascultăm de mult declarațiile lui Victor Ponta. Cred că și-a greșit meseria, face foarte multe scenarii”.

Dăncilă a mai fost întrebată de reporteri, joi, și dacă are în vedere și o eventuală retragere din cursa prezidențială. „Sub nicio formă, de unde v-a venit ideea asta?”, a răspuns ea.