Social-democrații se reunesc, sâmbătă la Mamaia de la ora 10.00, în ședința Comitetului Executiv, urmată de o întâlnire a președintelui PSD Viorica Dăncilă cu parlamentarii, au declarat surse din partid pentru Mediafax.

DancilaFoto: Captura video

Printre temele de discuție ale CEx se numără variantele luate în calcul de PSD pentru funcția de președinte al Senatului, au precizat sursele citate.

De asemenea, în contextul în care au existat reproșuri în interiorul PSD că formațiunea va rămâne izolată după ieșirea ALDE de la guvernare, există și posibilitatea unei alianțe cu UNPR, în vederea susținerii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale.

Sursele menționate au declarat că în jur de patru sau cinci parlamentari social-democrați ar vrea să plece la Pro România. Pe de altă parte, PSD are o strategie de a aduce noi membri în partid, de la ALDE sau parlamentari neafiliați.

ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au anunțat susținerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.