Liderul USR, Dan Barna, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să îi solicite demisia premierului Viorica Dăncilă şi "să declare public şi explicit că nu va mai acorda încă o şansă PSD".

Dan BarnaFoto: Uniunea Salvati Romania - USR

"Îi cer preşedintelui Iohannis să-i ceară doamnei Dăncilă demisia şi, mai ales, să declare public şi explicit, în perspectiva demisiei Guvernului Dăncilă, care nu mai are sprijin parlamentar, să declare public şi explicit că nu va mai acorda încă o şansă PSD. Lucrul acesta nu mai poate să continue. Fiecare zi în care guvernarea PSD este la guvernare vedem că eliberează infractori periculoşi şi România face pași înapoi cu fiecare moment", a declarat Dan Barna la Parlament, în contextul în care a criticat amânarea votului pentru abrogarea recursului compensatoriu.

Întrebat dacă își menține decizia ca USR să nu intre la guvernare acum, Barna a spus că rămâne consecvent, considerând că alegerile anticipate sunt soluţia corectă în actualul context politic.

"Vom susţine însă parlamentar orice guvern fără PSD care va acoperi această perioadă interimară până când vor fi organizate alegeri anticipate. Acestea ar putea fi organizate, eventual, odată cu alegerile locale", a spus Barna.

El a mai spus că a avut discuţii cu PNL pe tema moţiunii de cenzură și se încearcă strângerea celor 330 de semnături necesare pentru ca moţiunea să treacă.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, miercuri, la ora 18:00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Discursul președintelui vine după ce, luni, ALDE a anunțat că iese de la guvernare, iar miniștrii formațiunii conduse de Tăriceanu și-au dat demisia, cu excepția Ramonei Mănescu.