Victor Ponta se declară dispus ca partidul său, ProRomânia, să susțină un alt guvern sau să „intre cu miniștri” la guvernare „dacă trebuie”, argumentând că trebuie sprijinită „orice soluție care să rezolve criza cât mai repede”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Există posibiltatea ca foarte repede, în 2-3 săptămâni, să avem un guvern cu forțe depline, cu majoritate în parlament, care să ducă guvernarea țării până la alegeri”, a spus Ponta, invitat la Digi 24.

Acesta a precizat că este nevoie de un program de guvernare și o alianță care să susțină guvernul, iar în această criză președintele Klaus Iohannis „are un rol decisiv”.

„Un guvern de 14 luni este mai bun decât un guvern de 6 luni”, a argumentat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, dacă pe 15 octombrie, când ar expira interimatele de 45 de zile, Guvernul Dăncilă nu obține un vot de încredere în Parlament, mandatul cabinetului încetează și devine interimar, „până când președintele nominalizează un alt candidat care trebuie să vină cu un program”.

Ponta a mai afirmat că Viorica Dăncilă, dacă nu vrea un tur doi între Klaus Iohannis și Dan Barna, ar trebui să se retragă din cursa pentru prezidențiale, pentru a-i maximiza șansele lui Mircea Diaconu, candidatul susținut de ProRomânia și ALDE.