Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, acuză PSD că a acceptat de ochii lumii convocarea sesiunii extraordinare și mimează activitatea parlamentară în timp ce, de fapt, blochează comisiile care urmau să dezbată marți OUG 114/2018, ordonanță care a afectat sectoare vitale din economia românească.

HotNews.roFoto: Hotnews

”PSD continuă batjocura la adresa românilor și mimează dezbaterea OUG 114 în sesiune extraordinară! Deși au dat curs de ochii lumii solicitării PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare, liderii PSD de fapt mimează activitatea parlamentară blocând activitatea comisiilor raportoare care erau obligate astăzi să pună în dezbatere proiectul Ordonanței 114/2018, ordonanță care a pus la pământ sectoare vitale din economia românească. Astfel, comisia pentru muncă și comisia pentru tehnologia informației, sesizate în fond pentru dezbaterea acestui proiect, refuză să pună în dezbatere astăzi Ordonanța 114, făcând imposibilă votarea acestui act normativ mâine în plenul Camerei Deputaților”, a declarat Rlauca Turcan.

Ea mai susține că ”practicile ticăloase ale PSD-ului din vremea lui Liviu Dragnea sunt perfecționate de către urmașii servili ai acestui demolator al democrației parlamentare”.

”Românii trebuie să știe că prin voința PSD această ordonanță a fost trimisă pentru raport la încă două comisii, tocmai pentru a bloca și tergiversa luarea unei decizii urgente! Solicit PSD să respecte, acum în al doisprezecelea ceas, procedurile parlamentare și să aplice decizia Biroului Permanent și a plenului Camerei Deputaților de a dezbate în sesiune extraordinară proiectele aflate pe ordinea de zi! Parlamentul trebuie să-și redobândească credibilitatea și să redevină un for democratic de dezbatere”, mai spune liderul deputaților liberali.