Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că moțiunea de cenzură va fi depusă de către liberali atunci când partidul va avea garanția a 233 de voturi necesare trecerii moțiunii.

Ludovic Orban în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

„Vom depune moțiunea de cenzură când vom avea peste 233 de semnături, ca o garanție a unei majorități clare în susținerea moțiunii de cenzură. Este necesară această măsură de precauție, pentru că opoziția are la dispoziția sa o singură moțiune de cenzură pe sesiune parlamentară, un singur glonț pe țeavă și trebuie ca această unică moțiune de cenzură pe sesiune parlamentară să fie folosită atunci când există cea mai mare șansă pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament, potrivit Mediafax.

Liderul liberalilor a adăugat că de azi Guvernul Dăncilă este unul minoritar și nu se mai bucură de sprijin majoritar în Parlament.

”Guvernul nu mai beneficiază de sprijinul unei majorități parlamentare. Dacă ar avea bun simț și respect față de voința cetățeanului, Dăncilă ar trebui să își dea demisia și PSD să plece de la guvernare. Nu mă mai obosesc să cer demisia, pentru că știu nu va face acest lucru, se agață cu ghearele de putere, sunt rupți de realitatea societății românești. Astăzi în Biroul Executiv am demarat procedurile de depunere a unei moțiuni de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, după ce ALDE a anunțat că a votat ieșirea de la guvernare.

Potrivit lui Orban, vor începe și negocierile cu partidele pentru susținerea moțiunii.

Deja, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va susține o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

În ceea ce privește PRO România, Victor Ponta a spus că va discuta ce atitudine va aborda formațiunea în privinţa unei moţiuni de cenzură "la acel moment".

"Noi ne-am făcut de râs, practic, alături de PNL în sesiunile anterioare, când au depus moţiuni şi nu voiau să treacă moţiunea. Ei le făceau aşa, pentru dumneavoastră, să se facă că fac opoziţie, dar USR zicea că ei nu vor la guvernare, că PNL n-au guvern. Nu ştiu ce face PNL-ul, e treaba lui", a susţinut Victor Ponta.