Parlamentarii Partidului Naţional Liberal vor depune o nouă moţiune de cenzură, obiectivul fiind de "a pune capăt cât mai repede acestei guvernări toxice, care face un rău imens României", a anunţat, luni, liderul PNL, Ludovic Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

Orban a spus că decizia a fost luată și în contextul în care se conturează retragerea ALDE de la guvernare.

"Am luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură, cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare. Practic, am decis să demarăm imediat procedurile privind moțiunea de cenzură şi am mandatat liderii grupurilor parlamentare să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare din Parlament, mai puţin grupurile parlamentare ale PSD", a afirmat Orban la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

El a spus că obiectivul PNL este de a pune capăt cât mai repede acestei guvernări toxice, care face un rău imens României. "În cazul unui succes al moțiunii de cenzură, obiectivul nostru este unul democratic, legitim, de a da puterea cetăţenilor de a alege un nou Parlament (...), anume alegerile anticipate. PNL este pregătit în orice moment să își asume răspunderea guvernării", a adăugat Ludovic Orban.

PNL a iniţiat o moţiune de cenzură şi la finalul sesiunii parlamentare trecute. Moţiunea de cenzură, intitulată "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!", a picat la vot, în 14 iunie. Opozitia a avut 200 de voturi, în condițiile în care erau necesare 233 pentru ca moțiunea să treacă.