Liderul tinerilor din ALDE, Claudiu Catana, a anunțat, luni, că în ședința de astăzi a Delegației Permanente va vota pentru ieșirea ALDE de la guvernare și pentru alianța cu Pro România, motivând că nu mai vrea să rămână captiv într-o "guvernare PSD fără cap, care și-a epuizat resursele de îndeplinire a programului de guvernare".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Voi vota astăzi (luni-nr.), la ședinta Delegatiei Permanente, pentru ieșirea ALDE din guvernarea Dăncilă și pentru noul proiect politic: Alianța cu Pro-România. Cred că, împreună cu partenerii noștri, vom construi cea mai bună ofertă de dezvoltare a României. O ofertă pe care am convingerea că, împreună, vom fi capabili să o onorăm", a scris pe Facebook liderul tinerilor din ALDE.

El se declară convins că toți colegii săi din conducerea ALDE "înțeleg însemnătatea deciziei de astăzi și vor vota în consecință".

"Așa cum am mai spus, între a rămâne captivi într-o guvernare PSD fără cap, care și-a epuizat resursele de îndeplinire a programului de guvernare, și a genera un proiect și un suflu nou în politica românească, alegerea este simplă”, mai spune Claudiu Catana.

El susține că argumentul cel mai bun că această decizie este cea corectă îl reprezintă "isteria cu care o comentează, pe rețelele sociale, propagandiștii de serviciu ai lui Klaus Iohannis și ai USR".

ALDE se reunește, de la ora 16.00, într-o ședință a Biroului Permanent și ar urma să stabilească dacă formațiunea rămâne la guvernare sau merge mai departe într-o alianță cu Pro România.