Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat vineri, pentru Mediafax, că noile propuneri de miniștri reprezintă doar un „heirupism de imagine” din partea premierului Viorica Dăncilă și că nu o vor ajuta la prezidențiale. El a adăugat că șeful Executivului vrea să creeze impresia că s-a schimbat ceva.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Niciuna dintre propunerile de miniștri votate astăzi în CEx nu o ajută pe Viorica Dăncilă să se califice în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Cosmetizarea Guvernului PSD-ALDE nu convinge pe nimeni. Nu e o schimbare de fond, ci un heirupism de imagine din partea șefei Executivului. Aceasta vrea să creeze impresia că s-a schimbat ceva după alegerile europarlamentare sau după cazul Caracal, când, în realitate, lucrurile în această țară merg la fel”, a declarat Eugen Tomac pentru Mediafax.

Liderul PMP a adăugat că Viorica Dăncilă nu mai poate salva PSD, însă și-ar putea salva onoarea dacă ar demisiona din funcția de premier.

„Viorica Dăncilă, președintele unui partid nereformabil, va rămâne în istorie pentru că a condus un guvern incapabil, care a adus România aproape de colaps din punct de vedere economic, pentru dinamitarea sistemului de justiție și slăbirea instituțiilor statului. Dăncilă nu își mai poate salva partidul, însă și-ar mai putea salva onoarea demisionând din funcția de prim-ministru”, a afirmat Tomac.

Legat de nominalizarea Danei Gîrbovan pentru portofoliul din Justiție, liderul PMP a susținut: „Vrea sa le facă pe plac unor grupări din PSD, de la Iordache la Liviu Pop, dar nici asta nu o va ajuta ca PSD sa se mobilizeze pentru a o susține pe Dăncila la prezidențiale”.

Reacția vine în contextul în care președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justiției și pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.