După valul de critici stârnite de declarațiile senatorului liberal Florin Cîțu referitoare la bugetari, liderul PNL, Ludovic Orban, intervine și precizează că funcționarii care își fac treaba nu sunt în pericol, însă „instituțiile conduse de PSD au fost împănate de o mulțime de habarniști”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„PNL respectă activitatea oricărui profesor, oricărui medic, oricărui polițist, oricărui judecător, oricărui funcționar public care își face meseria, care e competent, care servește interesul public și care acționează în conformitate cu misiunea și cu prevederile legale ale instituției în care își desfășoară activitatea. Ce am semnalat, că instituțiile conduse de PSD au fost împănate de o mulțime de habarniști și de analfabeți funcționali și de oameni care au intrat pe ușa din dos numai pe bază de carnet de partid, care au ajuns să fie și șefi, pentru că așa cum au fost miniștri și șefi de agenții, care au fost puși, efectiv, oameni fără niciun fel de pregătire profesională, fără nici un pic de background, fără nici un fel de experiență în conducere și fără niciun fel de competență, la fel, ei s-au înconjurat cu oameni pe care i-au adus din afara sistemului public sau i-au adus de prin diverse primării în instituțiile din cadrul aparatului central și din serviciile deconcentrate, care au prăbușit complet autoritatea și buna funcționare a instituțiilor publice. Niciun funcționar care își face treaba nu este în pericol”, a declarat Orban.

​Liderul senatorilor PNL Florin Cîțu a susținut că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat, precizând în acest context, că bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanță, sporuri și pensii speciale.

Ludovic Orban a amintit că parlamentarii partidului au inițiat un proiect de lege prin care se stabilește un regim de deductibilități, astfel încât și angajații din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanță de care beneficiază cei din sectorul public.

„Ceea ce ne dorim este ca angajații din mediul privat să beneficieze cu adevărat de recunoaștere, de un tratament firesc și să nu existe o discriminare pozitivă în care să o faci pentru angajații din sectorul public numai din rațiuni de natură electorală, așa cum a făcut PSD-ul, și întotdeauna să știi să menții echilibre”, a mai spus șeful PSD.

CITEȘTE ȘI: