Cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu ironizând punctajul PNL pentru sesiunea extraordinară, prim-vicepreședintele liberal Raluca Turcan îi răspunde amintindu-i, printre altele, că proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost adoptat de Guvernul Grindeanu. Ciolacu preferase să se refere doar la momentul inițierii actului normativ, în vremea mandatului Ralucăi Prună la Ministerul Justiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Minciuna PSD este cât Casa Poporului! Proiectul de lege a fost adoptat de Guvern la data de 31 ianuarie 2017 și depus în Parlament la data de 1 februarie 2017 de către Guvernul Grindeanu. Mii de infractori au fost eliberați, viața românilor și a copiilor noștri este în pericol. Haideți să abrogăm proiectul! Se poate! Românii nu au ieșit la vot ca să fie luați peste picior de PSD și ALDE. Majoritatea parlamentară are obligația să repare ce a stricat. Cetățenii au ieșit la vot pentru ca România să iasă din zona de incertitudine politică și economică în care PSD și ALDE au aruncat-o”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a precizat că abrogarea acestei legi a fost propusă de PNL pentru sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare, alături de ordonanța 51, OUG 114, precum și respingerea amnistiei și grațierii.

  • „Ordonanța 51 care încurajează abandonul școlar, iar majoritatea PSD din Senat nu a făcut nimic. Senatul avea obligația să dezbată repede acest proiect, astfel încât el să ajungă în Camera Deputaților în sesiunea extraordinară și să fie respins. Se poate!
  • Ordonanța 114 trebuie scoasă din sertarele PSD de la Parlament și, prin vot în Camera Deputaților, for decizional, să oprim atacul la mediul privat, la românii de rând! Se poate!
  • Proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și amnistia mascată este bine ascuns de PSD în sertarele Comisiei Juridice de la Camera Deputaților, din 6 iunie 2017!!!! PSD nu suflă o vorbă! Scoateți-l din sertare și să-l respingem la vot în Camera Deputaților. Se poate!”, a explicat Turcan.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că recursul compensatoriu a fost un proiect inițiat de fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, în timpul guvernului Cioloș, ca urmare a angajamentelor statului român de rezolvare a problemelor condițiilor din penitenciare care au făcut obiectul unor condamnări repetate la CEDO.