Coordonatorul PES activists România, Victor Negrescu, a declarat miercuri că la congresul partidului a fost invitat și va participa președintele PES Sergei Stanishev. Social democrații își vor prezenta pe 24 august candidatul la prezidențiale, în persoana Vioricăi Dăncilă.

Victor NegrescuFoto: Hotnews

„Un aspect important este dat de prezența la acest eveniment a mai multor reprezentanți europeni printre care și președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev. Se reconfirmă astfel faptul că Partidul Social Democrat a rămas mereu fidel valorilor de stânga europene și se transmite un mesaj de sprijin venit din partea partenerilor noștri europeni”, a declarat Negrescu, pentru agenția Mediafax.

Prezența lui Stanișev la congresul PSD este un mesaj din partea socialiștilor europeni, în contextul în care, aceștia s-au delimitat de PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

Social-democrații se reunesc, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României.