Premierul Viorica Dăncilă l-a numit, miercuri, pe Alexandru Potor secretar de stat la ministerul Fondurilor Europene, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. Potor a mai deținut funcția de secretar de stat dar, în ministerul Agriculturii, fiind promovat și susținut în funcție de către fostul secretar general al PSD Marian Neacșu. De precizat este că Neacșu a fost membru PRO România, propus și susținut de PSD pentru funcția de vicepreședinte ANRE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit site-ului infoialomița.ro, Alexandru Dănuţ Potor a fost promovat în PSD de Marian Neacșu fiind numit în 2017 secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Inițial acesta s-a ocupat de gestionarea de fonduri europene prin GAL-uri (Grupuri de Acţiune Locală) și a fost preşedinte al Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală din România.

Danuț Alexandru Potor a fost demis din Guvern, la sfârşitul anului 2018, după excluderea lui Marian Neacșu din PSD.

Reaminitm că Marian Neacșu a fost exclus din PSD împreună cu Adrian Țuțuianu în ședința CEX a PSD din noiembrie 2018. Neacșu a fost între contestatarii lui Liviu Dragnea, semnând scrisoarea nemulțumiților care cereau demisia acestuia din fruntea partidului.

La începutul anului Neacșu s-a înscris în ProRomânia și a coordonat pentru partidul lui Victor Ponta campania pentru alegerile europarlamentare din mai.

În iunie, Marian Neacşu, membru al Pro România, a fost propus de PSD și numit de Parlament în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE).