Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni, după Comitetul Executiv, că ”majoritatea colegilor au decis că nu e oportună cooptarea ProRomânia la guvernare”.

Viorica DăncilăFoto: Guvernul Romaniei

”Am avut o discuție cu Victor Ponta despre o eventuală susținere a PSD, s-au abordat noțiuni generale, nimic punctual”, a declarat Dăncilă.

Premierul a precizat că o serie de declarații făcute de Victor Ponta au „nemulțumit PSD” și au condus la „această reticență la a coopta ProRomânia la guvernare”.

Chestionată de ziariști dacă Ponta a vorbit despre intrarea la guvernare, Dăncilă a răspuns: „A lansat această ipoteză de a veni la guvernare, dar nu au fost discuții care să se finalizeze cu un protocol, cu o soluție privind venirea la guvernare”.

În ședința conducerii CEX de luni seara s-a decis continuarea guvernării alături de ALDE, în condițiile în care „pentru noi în acest moment este importantă stabilitatea României”, a continuat Dăncilă.

„Pentru a avea stabilitate acest guvern trebuie să meargă înainte și trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, atât PSD cât și ALDE”, a subliniat ea.

Premierul a negat faptul că Tăriceanu ar fi cerut portofolii în plus pentru a rămâne la guvernare alături de PSD.

Chestionată despre condițiile puse de liderul ALDE, Viorica Dăncilă a precizat că „PSD nu acceptă un ultimatum” în condițiile în care „discuțiile în cadrul unei alianțe sunt discuții aplicate, un dialog constructiv, nu putem vorbi de un ultimatum dat ”.

Fără restructurare

Premierul a precizat că nu mai are în vedere o restructurare a guvernului, ci o remaniere.

„Nu avem în vedere o restructurare în viitorul imediat, dar ne gândim la o remaniere pentru miniștrii care nu au performat și la o ajustare a programului de guvernare”, a spus ea.

Viorica Dăncilă a negat temerea de un eventual vot în Parlament, având în vedere că PSD a „trecut examenul votului” atât la numirea noului președinte al Camerei Deputaților, cât și la moțiunea de cenzură.