Liderul USR, Dan Barna, a scris luni, pe Facebook, că ”educația a fost și este subfinanțată ani de zile” printr-o politică intenționată, ”pentru că oamenii mai puțin educați sunt vulnerabili electoral, sunt masa de manevră a PSD de zeci de ani de zile”.

Dan BarnaFoto: Uniunea Salvati Romania - USR

”Educația a fost și este subfinanțată ani de zile nu dintr-o greșeală, ci printr-o politică intenționată, pentru că oamenii mai puțin educați sunt vulnerabili electoral, sunt masa de manevră a PSD de zeci de ani de zile. România nu are altă șansă decât investiția în educație. O societate sănătoasă, cu cetățeni egali și liberi se construiește, înainte de toate, prin accesul la educație al cetățenilor. Iar România este departe de acest ideal cu PSD la guvernare și impostorii lor analfabeți funcțional în funcții publice”, a scris Dan Barna pe Facebook, după ce Guvernul a tăiat un miliard de lei de la bugetul Educației.

Banii erau destinați programului ”Merg la Școală”.

Totodată, Barna a promis că ”în viitoarea guvernare USR PLUS reforma și investiția în educație vor ocupa un loc primordial”.