​​PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august, a declarat prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, precizând că este „imperativ să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Turcan a precizat că PNL solicită introducerea pe ordinea de zi a cinci proiecte:

  • Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19.000 de infractori au ieșit din închisorile României.
  • Desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectând astfel independența actului de justiție.
  • Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice.
  • Respingerea OUG 114 - Ordonanța lăcomiei PSD- ADLE care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii.
  • Respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsă la Comisia Juridică și care poate oricând sa lovească din nou, în favoarea infractorilor.