Președintele PNL Iași Costel Alexe susține că zece primari PSD din județ îl vor susține pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. Alexe mai spune că edilii locali vor candida apoi pe listele liberalilor la alegerile locale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În urma discuţiilor pe care le-am avut după alegerile europarlamentare cu mulţi primari ai PSD din judeţul nostru, zece dintre ei şi-au arătat deschiderea de a se alătura proiectului PNL, prima dată proiectului prezidenţial, urmând ca la alegerile locale de anul viitor să candideze în numele PNL", a declarat preşedintele PNL Iaşi Costel Alexe, potrivit Mediafax.

Liderul liberal nu a vrut să facă public numele primarilor. „În cazul fiecărui primar vom face o analiză, o vom discuta cu colegii din Biroul Politic Judeţean, iar cei care au trântit uşa PNL atunci când au plecat cu ordonanţa în 2014, mă tem că nu li se va deschide acum", a mai spus Costel Alexe.

Alexe face referire la Ordonanța 55/2014 care prevede ca pe o perioadă de 45 de zile, aleşii locali pot opta să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatele. Ordonanța a fost declarată neconstituţională de către judecătorii CCR în urma sesizării parlamentarilor PNL.