Teodor Meleșcanu admite că relația PSD cu ALDE nu funcționează „pe anumite teme”, precizând că decizia unei alianțe politice cu Pro România ar „stabiliza situația politică din România”.

Teodor MelescanuFoto: mae.ro

Întrebat la Digi 24 dacă din punctul său de vedere ALDE ar trebui să iasă de la guvernare, Meleșcanu s-a eschivat: „Din punctul meu de vedere trebuie să evaluăm care sunt consecințele acestei decizii având în vedere decizia anunțată azi”.

La insistențele jurnaliștilor, el a admis că „pe anumite teme, relația cu PSD nu funcționează”.

În coaliție de guvernare cu PSD, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri pe Facebook, o alianță politică cu Pro România, condusă de Victor Ponta.

​„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook.