​Liberalii cer Guvernului și ministerului de Finanțe să retragă proiectul rectificării bugetare pe care îl cataloghează ca fiind un fake news, susținând că se bazează pe încasări suplimentare fictive de aproape 5,5 miliarde de lei.

PNLFoto: Facebook/ PNL Dolj

„Premierul Viorica Dăncilă, care nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă în țară, și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care visează „nebunii” pe banii publici, se joacă cu focul și riscă să arunce în aer bugetul României pentru anii următori. Rectificarea bugetară majorează din pix o serie de venituri închipuite doar de Teodorovici dintr-o mai bună colectare sau din combaterea evaziunii, în timp ce cresc angajamentele certe de plată pentru mobilizarea clientelei de partid a majorității PSD – ALDE înaintea campaniei electorale prezidențiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

El a precizat că rectificarea ar trebui să se bazeze pe date reale și să asigure banii pentru întărirea ordinii și siguranței publice, să nu taie fondurile de la Educație, Sănătate și Transport. De asemenea, ar trebui să se aloce banii necesari pentru co-finanțarea proiectelor de investiții cu fonduri europene, să restituie sumele datorate comunităților locale de care au fost deposedate în mod abuziv și să oprească risipa bugetară și cheltuielile pentru clientela de partid sau pentru sinecurile lor politice, a mai spus Dancă.

CITEȘTE ȘI: Proiectul rectificării bugetare: Deficitul bugetar se menține, veniturile cresc cu 3.75 miliarde lei, iar cheltuielile cu 3.95 miliarde lei. Ce ministere primesc bani în plus și unde se taie