Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor a declarat marți, că în cazul intervenției de la Caracal a existat multă nepricepere și indolență. Fifor mai spune că o altă cauză a proastei gestionări de către autorități a cazului de la Caracal are legătură cu lipsa de personal și o slabă pregătire a angajaților de la Dispeceratul de Urgență.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost un șir nefericit de erori, proastă comunicare, a fost cel mai nefericit mixt de neconcordanțe posibil, care s-a soldat cu moartea Alexandrei, lucru pe care îl regretăm(...) Tot acest șir de erori a arătat breșe, fie că discutăm de STS, Poliție, jandarmi. Am văzut că acest lanț al sistemului nu funcționează. Sigur că putem face destituiri, încercăm să îi pedepsim pe cei care au greșit, dar încercăm să învățăm din ce a fost la Caracal. A fost eroare umană, nepricepere multă, indolență multă. Cercetarea din Poliție pe care o facem va arăta toate aceste chestiuni", a declarat Mihai Fifor, la "Marius Tucă Show".

Totodată, ministrul interimar al MAI susține că o altă cauză a proastei gestionări de către autorități a cazului de la Caracal are legătură cu lipsa de personal și o slabă pregătire a angajaților de la Dispeceratul de Urgență.

"Există două chestiuni: lipsa dispecerilor care să asigure ture normale și în număr adecvat. Dispecerul face o loterie, nu știe cine este pe celelalte apeluri. Asta nu scuză pe nimeni (...) Omul trebuie să aibă pregătire de specialitate. Ai nevoie de pregătire să poți aborda o astfel de problemă", a spus Mihai Fifor.

Mihai Fifor a fost numit ministru interimar în MAI, după ce Nicolae Moga a demisionat din funcție la numai șase zile de la preluarea mandatului, pe fondul cazului din Caracal.

Autoritățiile au intervenit cu o întârziere de 19 ore în cazul fetei de 15 ani sechestrate și ucise în Caracal. Alexandra Măceşanu, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". După o zi de la dispariție, minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla.

În urma intervenției polițiștilor și procurorilor s-au constatat o serie de nereguli și s-au înregistrat mai multe demisii și demiteri la nivelul autorităților locale și centrale.