​Reducerea bugetului Ministerului Fondurilor Europene, la rectificarea bugetară, arată eșecul guvernului PSD-ALDE în atragerea fondurilor europene, susține europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Rectificarea bugetară dovedește că implementarea proiectelor europene de către MFE este sub așteptările Guvernului de la începutul anului. Și, cel mai probabil, Guvernul va mai tăia din bugetul MFE și la următoarea rectificare bugetară având în vedere execuția bugetară redusă”, a scris Mureșan pe Facebook, menționând că executia la șase luni la Fonduri Europene a fost de doar 18%.

Europarlamentarul PNL susține că fondurile europene reprezintă principala sursă de dezvoltare economică a României. „Sunt bani gratis pe care îi avem la dispoziție. Acest guvern ne ține pe loc din cauza nepriceperii în atragerea fondurilor europene”, a mai spus Mureșan.

Potrivit proiectului rectificării, publicat astăzi, bugetul Ministerulului Fondurilor Europene se diminuează cu 681,9 milioane lei. Execuţia la semestrul I este de 18% din bugetul aprobat. Propunerea de diminuare a cheltuielilor bugetare a avut în vedere execuția pe primul semestru al anului 2019.