​Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis ar fi votat de 42% dintre români, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM în perioada 15 iulie - 2 august.

Sondaj-IMAS-evolutie-prezidentialeFoto: Europa FM

Următorul clasat în topul prezidențiabililor, la mare distanță, este Călin Popescu Tăriceanu, cu 13,8%, iar pe poziția a treia este Victor Ponta cu 12,9%.

Locurile patru și cinci în sondajul IMAS aparțin USR-PLUS. Dacian Cioloș este cotat cu 10,4%, în vreme ce prezidențiabilul oficial al Alianței, Dan Barna, are o intenție de vot de 9,4%, fiind clasat pe locul cinci, cu aproape două procente în fața Vioricăi Dăncilă (PSD) pe care au declarat că ar vota-o 7,5% dintre respondenți.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum un sfert dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar alege PNL. Liberalii adună 25,5% din intențiile de vot. USR, măsurat fără partenerii de la PLUS, este favorit pentru 21,4% dintre români, iar PSD ar fi votat de 19,4% dintre cei siguri ca ar vota.

Pe locul patru se află Pro Romania, cu 9%, iar pe locul cinci ALDE, cu 7,3%.

Clasamentul este continuat de PLUS, 6%, UDMR, cu 4,2% și PMP, cu 2,9%.

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda Europa FM, în perioada 15 iulie - 2 august, prin metoda CATI, și a avut 1.010 respondenți. Marja de eroare este +/- 3,1%.