​USR l-a desemnat pe Antonio Andrusceac candidat pentru Primăria Sectorului 4, un personaj extrem de controversat pentru declarațiile sale despre femei, declarații care reprezintă și principalul motiv pentru care internauții au criticat candidatura sa în alegerile locale de anul viitor. Acesta a susținut că ”toate femeile sunt făcute pentru a fi soții și mame, iar frustrările nu se ascund în carieră”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Alesul filialei noastre, desemnat în turul 2 cu 55 % din voturile exprimate, este domnul Antonio Andrusceac, consilier local și liderul grupului de consilieri locali din partea USR în Primăria S4. Membru fondator al USB și USR, domnul Andrusceac are experiență în domeniul privat ca manager al unui fond de investiții imobiliare, precum și o îndelungată activitate civică în comunitatea Sectorului 4 și nu numai”, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a organizației.

Organizația susține că își propune să dea sectorului 4 ”un primar cinstit și competent, apropiat de cetățeni și deschis la dialog, un om cu viziune care să schimbe fundamental în bine abordarea administrației publice față de sector și cetățeni”.

Antonio Andrusceac s-a făcut ”remarcat” pentru afirmațiile controversate la adresa femeilor, internauții amintind acest lucru și contestând candidatura lui. Într-o postare pe Facebook, acesta scria în iulie 2017, că ”toate femeile sunt făcute să fie soții li mame, iar frustările nu se ascund în spatele carierei”. Postarea a fost ștearsă între timp.

”Nu vă mai mințiți. Toate femeile sunt făcute să fie mame și soții. Frustrările nu se ascund în spatele -carierei-. Ce-i de fapt -cariera? O aparență de importanță dată de un ecuson agățat de gât, un salariu destul de prost pentru multă umilință și renunțări? Prima casă sau mașină luate într-un milion de rate, doar ca să vadă Satu' că fata s-a ajuns....nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii, auzind mereu -dar tu mamă, nu te mai măriți?- Pentru că în înțelepciunea lor, mamele, bunicile, știu care este adevărata împlinire a femeii...”, se arată în comentariile mai vechi date de Antonio Andrusceac, care au fost șterse, între timp, de pe pagina sa de Facebook.