Vlad Voiculescu, desemnat recent candidat al formațiunii PLUS la Primăria Capitalei, consideră că opoziția ar trebui să aibă un candidat unic la alegerile locale de anul viitor, pentru a maximiza șansele unei victorii. El a precizat însă că este prematur să se discute acum când toată lumea este axată pe alegerile prezidențiale.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

”Ar trebui să fie parte a unui pachet mai larg (candidatura la Primăria Capitalei-n.red). E un pic devreme. (...) Nu cred că ne putem permite să pierdem separat. Mai degrabă să câștigă împreună, dacă vrem să facem treabă”, a spus Voiculescu, la Digi24.

El a precizat că este convins că, la momentul oportun, vor exista discuții cu formațiunile din opoziție, comentând că acestea trebuie să vizeze și candidații pentru sectoarele Capitalei.

Vlad Voiculescu a fost desemnat, joi, de PLUS candidat la Primăria București, în urma unui vot intern în filiala partidului din Capitală.

Pe de altă parte, deputatul Nicușor Dan a anunțat, după ce Vlad Voiculescu a fost desemnat de PLUS candidat la Primăria București, că, în cazul în care opoziția nu va avea un candidat unic, el va candida independent. Nicușor Dan a mai spus că a sperat că va avea susținerea partidelor de opoziție USR-PLUS, PNL, considerând că varianta cea mai bună pentru opoziție este un candidat unic la Primăria Capitalei.

El a precizat că, potrivit unui sondaj realizat la comanda sa la finalul lunii iulie, dacă ar fi candidatul unic al alianței USR-PLUS la Primăria Capitalei ar reuși să obțină 41% dintre voturi, cu 10 procente peste Gabriela Firea.