Un consilier local PSD din Caracal, Toma Prună, a anunţat miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Local (CL), că şi-a depus demisia în contextul evenimentelor produse în localitate în ultimele zile.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

"Dacă eu sunt consilier local şi la noi în localitate se întâmplă asemenea atrocităţi, orori, cineva trebuie să demisioneze. Eu am decis să fiu eu acea persoană, pentru că m-am gândit că în timp ce stăteam confortabil în fotoliul de consilier municipal fetele acestea nevinovate erau chinuite şi treceau prin orori. Este o decizie personală, n-am discutat cu nimeni despre demisia din CL Caracal, nici de la partid, nici în consiliu. Mă gândesc la familiile fetelor şi la cât de dramatice sunt pentru ele aceste momente. Sper ca familiile Alexandrei şi Luizei să aibă multă putere pentru a trece prin aceste momente dificile", a declarat Toma Prună pentru Agerpres.

O fată de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, Alexandra Măceşanu, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". Joi, 25 iulie, minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani, din Caracal, vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. Gheorghe Dincă a recunoscut în cadrul anchetei că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, dar şi pe o altă adolescentă dispărută anul acesta, Luiza Melencu, din comuna doljeană Dioşti.