​Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, dă vina, din nou, pe Comisia Iordache, pentru dezastrul din actele normative privind sistemul judiciar. Totul într-o postare pe Facebook, cu titlul „despre „realizările” Comisiei speciale”.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Fostul ministru susține că, în iulie 2017, Comisia Iordache a preluat un proiect elaborat de Ministerul Justiției și adoptat de Guvern pentru modificarea Codului Penal în acord cu deciziile CCR și pentru tranpunerea directivei privind confiscarea extinsă, dar l-a modificat substanțial, „adăugând numeroase soluții legislative declarate neconstituționale”.

Al doilea exemplu al lui Toader este cel al legilor Justiției, preluate în 25 octombrie 2017. „Peste o săptămână, dintr-un proiect de lege au apărut trei proiecte, la inițiativa unui număr de 11 parlamentari, cu multe, foarte multe modificări, printre care și apariția Secției speciale, s-a renunțat la solicitarea avizului Comisiei, urmând apoi întreaga odisee parlamentară”, scrie Toader pe Facebook.

​În noiembrie 2017, „

Comisia specială a preluat proiectul de lege, elaborat de către MJ și adoptat de către Guvern, pentru modificarea Codului de procedură penală în acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivei privind consolidarea prezumției de nevinovăție. Comisia specială a modificat, în mod substanțial respectivul proiect de lege, adăugând numeroase soluții legislative declarate neconstituționale”, mai scrie Toader pe Facebook, precizând că „n

ici una dintre soluțiile legislative care au fost declarate neconstituționale nu a fost inițiată de către MJ”.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a propus marți desființarea Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, condusă de Florin Iordache.