Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat, în legătură cu cei câțiva protestatari de la sediul partidului luni seara, că sistemul trebuie schimbat, însă acest lucru nu se întâmplă „în special din cauza dânșilor, a celor care țipă și se împotrivesc schimbărilor în sistem”, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat, la finalul CEx, ce implicații are acest scandal asupra PSD și dacă a fost orchestrat de către cineva din exterior așa cum s-a sugerat că ar fi un scandal orchestrat nu întâmplător în aproprierea 10 august, Eugen Teodorovici a răspuns: „Nu vă înțeleg întrebarea, nu pot să mă pronunț pe astfel de situații, haideți să vedem raportul final al ministrului de Interne celor care sunt îndreptățiți pe această zonă. Este clar că sistemul așa cum este astăzi nu trebuie să mai meargă în felul acesta. Este o chestiune care se întâmplă în special din cauza dânșilor, a celor care țipă și se împotrivesc schimbărilor în sistem”.

Chestionat cine sunt oamenii care se împotrivesc schimbărilor în sistem, Eugen Teodorovici a răspuns: „Poate o să știm cât de curând care sunt”.

„Vi se pare normal? În felul acesta? De ce aici și nu la Palatul Cotroceni? STS, știți foarte bine, nu ține nici de Guvern, nici de PSD”, a mai spus Teodorovici, cu privire la cei care protestau la sediul PSD.

Ministrul de Finanțe a mai spus că raportul care va fi prezentat de Nicolae Moga în ședința CSAT de marți „va scoate la iveală ceea ce trebuie schimbat în sistem indiferent de culoarea guvernului, trebuie să luăm decizii”.

Câțiva protestatari au încercat să blocheze ieșirea din curtea sediului PSD din Băneasa a mașinii în care era primarul general al Capitalei Gabriela Firea, la finalul ședinței CEx al partidului. Manifestanții au strigat lucruri precum „Dormiți bine?” sau „Puneți-vă în locul părinților”.

A fost nevoie de intervenția unui paznic pentru a debloca ieșirea din curte.

„Dacă aveți copii acasă? Copiii dumneavoastră cu ce merg la şcoală? Puneți-vă în locul părinților. Dormiți bine? Vă simțiți bine?”, i-au strigat protestatarii Gabrielei Firea, care aveau un afiș pe care scria „Voi le-ați ucis!!!”.

De asemenea, oamenii i-au adresat câteva cuvinte și premierului, când a sosit la CEx al PSD în jurul orei 19.00.

„Este în siguranță copilul dumneavoastră la Curtea de Conturi? Ce le spuneți părinților?”, i-a spus unul dintre manifestanți președintelui PSD Viorica Dăncilă, aceasta nereplicând nimic.

Dăncilă a evitat presa, la finalul CEx, fiind pentru prima oară de când a fost aleasă președinte al PSD să discute cu presa, la încheierea unei ședinte a partidului.