Social-democrații s-au reunit luni seară în ședința Comitetului Executiv și au decis amânarea congresului pentru anunțarea candidatului la prezidențiale, decizia fiind luată în contextul crimelor de la Caracal. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că acesta se va desfășura în 24 august. Pe agenda discuțiilor ședinței de luni seară se află rectificarea bugetară, dar și tragedia de la Caracal și modul în care au reacționat autoritățile.

Congres PSDFoto: AGERPRES

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a declarat, înaintea ședinței, că Congresul partidului, care era programat în 3 august pentru lansarea candidatului la prezidențiale, respectiv Viorica Dăncilă, ar putea fi amânat pentru finalul lunii august, pe fondul tragediei din Caracal.

Fifor a vorbit și despre rectificarea bugetară care ar urma să fie făcută de Guvern, el precizând că aceasta va avea loc în 5 august.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că ia în calcul un referendum care are în vedere pedepse mai mari pentru criminali, violatori și pedofili, cum ar fi închisoarea pe viață sau castrarea chimică, în contextul cazului din Caracal.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă a fost apostrofată la intrarea în sediul PSD de către un protestatar Rezist: „Viorica, copilul tău e-n siguranță la Curtea de Conturi?”, a strigat unul dintre protestatari, în momentul când Dăncilă a ajuns la sediul din Băneasa.