La scurt timp după demisia șefului STS, Viorica Dăncilă reacționează pe Facebook acuzându-l de aroganță și comentează că s-ar fi așteptat ca președintele Klaus Iohannis că nu l-a demis. De asemenea, premierul îl acuză și pe Dan Barna de „ieșire heirupistă” și anunță că ea însăși va solicita convocarea în sesiune extraordinară a Parlamentului.

Viorica DancilaFoto: Captura video

„Salut demisia șefului STS, pe care, însă, mi-aș fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societății și responsabilitatea față de serviciul pe care l-a condus. Mi-aș fi dorit să nu vedem atâta aroganță din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituției. Este nepermis ca într-o asemenea situație șeful STS să ne vorbească de imagine”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Ea precizează că șeful statului ar fi trebuit să-l demită pe șeful STS.

„Mai asistăm astăzi la o ieșire heirupistă - la fel de întârziată și plină de amatorism - și din partea domnului Barna, căruia îi voi spune atât: deciziile care se impun vor fi luate de către Executiv în baza analizelor și rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară și vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul”, adaugă premierul, precizând că se va ține cont de legislația existentă și deciziile CCR.

Sesiunea extraordinară e convenită și în cadrul Coaliției PSD-ALDE.

Șeful STS, Ionel Vasilca, și-a anunțat demisia luni, printr-un comunicat de presă. El precizează că decizia nu vine ca urmare "a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112”, ci pentru "a nu afecta prestigiul instituției”.