Deputatul PNL Adriana Săftoiu a anunțat, duminică, că va solicita Camerei Deputaților înființarea unei comisii care să cerceteze toate dosarele persoanelor dispărute și felul în care au acționat instituțiile abilitate până în prezent, scrie Mediafax.

Adriana SaftoiuFoto: Agerpres

„Voi solicita Camerei Deputaților înființarea unei Comisii care să analizeze toate dosarele persoanelor dispărute si modul în care instituțiile abilitate au acționat până acum. Pute rău ce se întâmplă aici! Dacă monstrul acela a ucis acum trei luni (încă nu știm exact dacă au fost și alte victime) si nimeni pe plan local nu i-a dat de urmă (ceea ce ridică semne mari de întrebare în condițiile în care intr-un oraș cu 20 de mii de locuitori e greu de crezut că poliția nu cunoaște tâlharii locului) înseamnă că toți cei implicați speră ca recunoașterea crimelor va liniști valul de furie, că ne îndepărtează de o caracatiță infernală a locului”, a scris Adriana Săftoiu, duminică, pe Facebook.

Deputatul PNL a adăugat că este cazul să „deschidem cutia Pandorei”, după tragedia care s-a petrecut la Caracal.

„Tragedia din Caracal e o tragedie despre multe alte locuri din România si despre care aflăm doar când moare un om. Ancheta nu are voie să se limiteze doar la monstrul din Caracal. Ar trebui reluate toate dosarele persoanelor declarate dispărute. E o mafie generalizată si o infrățire înfricoșătoare între tâlhari si unii dintre cei care ar trebui să îi prindă. E cazul să deschidem cutia Pandorei!”, a completat Săftoiu.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut Alexandra Măceșanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.