Șeful Comisiei de apărare din Camera Deputaților, Dorel Căprar, a declarat pentru Mediafax că niciunul dintre cei chemați la audieri nu a confirmat încă participarea pentru luni, ora 17.00, respectiv ministrul de Interne, directorul STS, fostul șef al Poliției Române și cel interimar. Comisia pentru apărare a Camerei decide luni dacă mai ține întrunirea.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Deocamdată nu au confirmat participarea la ședință. Încă suntem în discuții cu ei, ca să vedem - o mai amânăm, nu o mai amânăm, în funcție de cum se derulează ancheta în cursul acestei zile (duminică - n.r.). Dimineață reluăm legătura cu ei, ca să vedem ce zic”, a afirmat președintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților, Dorel Căprar.

Întrebat dacă ar putea fi amânată ședința de luni a Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților, deputatul PSD a răspuns: „Există posibilitatea aceasta, dar nu este 100% sigur. În funcție de cum confirmă participanții, comisia de apărare va decide dacă va mai fi ședința forului legislativ”.

Un anunț postat, sâmbătă seara, pe pagina de Facebook a lui Dorel Căprar spunea că deputații din Comisia pentru apărare ar urma să aibă o ședință, luni, ora 17.00, în vederea audierii ministrului de Interne Nicolae Moga, directorului STS Sorinel Vasilca, inspectorului general interimar al Poliției Române Florian Dragnea, al fostului șef al Poliției Ioan Buda precum și al directorul Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul MAI.

Audierile ar fi în contextul situației din Olt.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a anunțat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertențe, sincope sau defecțiuni tehnice și dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

STS este instituția acuzată de Poliție că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată și violată, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

La scurt timp după apariția situației din Caracal, ministrul de Interne Nicolae Moga a anunțat că a propus demiterea şefului Poliţiei Române şi a prefectului judeţului Olt, precizând că locul lui Ioan Buda la şefia Poliţiei Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea.

Citește și: Ministrul de Interne, directorul STS și fostul șef al Poliției Române, chemați la audieri în Parlament